Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad är Sculptra?

Sculptrabehandling är en avancerad icke-kirurgisk biostimulerande metod för huduppstramning i ansiktet. Genom små injektioner av poly-L-mjölksyra i tinningarna och bakre kinderna stramar behandlingen upp vävnaden under huden genom ökad kollagensyntes över tid, vilket reducerar synliga skuggor, linjer, fåror och håligheter som har utvecklats över tiden. Sculptra är även lämpligt som underhållande och förbyggande anti-aging behandling för huden.

En Sculptrabehandling passar dig som önskar ett föryngrande resultat med en uppstramande och volymgivande effekt. Den är särskilt lämplig för personer, både män och kvinnor, som har volymsförlust i ansiktet. Denna behandling är också mycket effektiv för att behandla acneärr och ojämnheter i huden.

Hur går Sculptrabehandlingen till?

Inför en eventuell Sculptrabehandling måste du först genomgå en konsultation. Under konsultationen bedömer våra hudläkare om behandlingen är lämplig för dig, diskuterar potentiella risker samt information om individuell behandlingsplan.

Under behandlingstillfället går hudläkare noggrant igenom var injektionerna kommer placeras för att därefter injicera små mängder av Sculptra under huden i det djupare hudlagren. För att minimera eventuella obehag injiceras Sculptra tillsammans med bedövning. Efter behandlingen förbättras resultatet gradvis över tid.

Sculptra stimulerar kroppens naturliga kollagenproduktion för att återge huden dess spänst och volym. Behandlingen är också effektiv för att korrigera rynkor, veck, acneärr och hudens ojämnheter.

Hur lång tid tar behandlingen?

Tiden varierar beroende på vilken typ av behandling, område och yta som ska behandlas. Behandling av acneärr tar ca 15 minuter medan en uppstramning av ansiktet tar ca 30 minuter.

När ser jag resultat av min behandling?

Till skillnad från fillers, som ger omedelbara resultat genom att direkt lägga till volym på specifika områden, fungerar Sculptra genom att gradvis stimulera kroppens naturliga kollagenproduktion, vilket resulterar i en gradvis förbättring av hudens kvalité och spänst och ger ett ungdomligare utseende över tid. Full effekt av behandlingen tar ca 6-9 månader att uppnå, men resultatet är långvarigt, vanligtvis upp till omkring 2 år.

Hur länge håller resultatet?

En Sculptrabehandling stimulera kollagenproduktionen vilket innebär att det tar mellan 6-9 månader för effekten att framträda helt. Synliga resultat av behandlingen framträder succesivt. Resultatet brukar därefter hålla i ungefär 2 år innan en ny behandling krävs för att upprätthålla resultatet.

Hur många behandlingar krävs?

Vid behandling av acneärr och utfyllnad av mindre håligheter och veck räcker vanligtvis 1 behandling. Vid behandling av huduppstramning samt ett volymgivande resultatet rekommenderar vi 2–4 behandlingar med fyra veckors mellanrum. Vi rekommenderar två Sculptraampuller per behandling Under din konsultation kommer du få mer exakt information kring hur många behandlingar som krävs för att du ska få det önskade resultatet.

Swipa för att se fler

Hur fungerar Sculptra?

Sculptra består av poly-L-mjölksyra som är avgörande för att återskapa kollagenproduktionen i kroppen. Kollagen är de protein som ger huden dess fyllighet, volym och ungdomliga utseende. Med tiden minskar produktionen av kollagen i kroppen, vilket kan resultera i uppkomsten av håligheter, fina linjer, rynkor, skuggor och fåror i huden som ger ett åldrat intryck. En Sculptrabehandling bygger succesivt upp volym och jämnar ut huden.

De aktiva komponenterna i Sculptrabehandlingen är biokompatibelt och nedbrytbart, vilket innebär att det absorberas naturligt av kroppen och inte stannar kvar permanent.

Inför behandling:

Läs informationsbladet som du erhåller från kliniken.

Efter behandling:

Undvik träning de första 48 timmarna efter din behandling.

På Nordiska Kliniken arbetar erfarna hudläkare specialiserade inom dermatologi för högkvalitativ medicinsk och estetisk hudvård.