Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad är en Sculptra-behandling?

En Sculptra-behandling är en avancerad icke-kirurgisk biostimulerande metod för huduppstramning i ansiktet. Genom små injektioner av poly-L-mjölksyra i tinningarna och bakre kinderna stramar behandlingen upp vävnaden under huden genom ökad kollagensyntes över tid, vilket reducerar synliga skuggor, linjer, fåror och håligheter som har utvecklats över tid. Sculptra är även lämpligt som underhållande och förbyggande anti-aging behandling för huden.

En behandling med Sculptra är lämplig för:

  • Personer med volymförlust i ansiktet
  • Behandling av acneärr och ojämnheter i huden
  • Föryngrande resultat med en uppstramande och volymgivande effekt

Konsultation och behandling

Inför behandlingen behöver du först genomgå en konsultation. Under konsultationen får du träffa en av våra hudläkare som gör en bedömning för att avgöra om behandlingen är lämplig för dig. Ni kommer också att diskutera potentiella risker och ta fram en individuell behandlingsplan.

I samband med behandlingen går hudläkaren noggrant igenom var injektionerna kommer att placeras. Du får lokalbedövning för att minimera eventuella obehag och därefter injiceras små mängder av Sculptra i det djupare hudlagret. Efteråt förbättras resultatet gradvis över tid.

Sculptra stimulerar kroppens naturliga kollagenproduktion för att återge huden dess spänst och volym. Behandlingen är också effektiv för att korrigera rynkor, veck, acneärr och hudens ojämnheter.

Snabb behandling

Behandling av acneärr med Sculptra tar ca 15 minuter medan en uppstramning av ansiktet tar ca 30 minuter.

Gradvist och långvarigt resultat

Sculptra stimulerar kroppens naturliga kollagenproduktion gradvis. Full effekt av behandlingen uppnås efter cirka 6–9 månader men med ett långvarigt resultat med ungdomligare utseende som håller i upp till cirka 2 år. Skillnaden mot fillers är att de ger omedelbara, men mer kortvariga resultat.

Hur många behandlingar krävs?

Vid behandling av acneärr och utfyllnad av mindre håligheter och veck räcker vanligtvis en (1) behandling. Om du istället önskar strama upp huden och tillföra mer volym rekommenderar vi 2–4 behandlingar med fyra veckors mellanrum. Vi rekommenderar två Sculptra-ampuller per behandling.

Swipa för att se fler

Hur fungerar Sculptra?

En Sculptra-behandling består av poly-L-mjölksyra som återskapar kollagenproduktionen i kroppen. Kollagen är det protein som ger huden dess fyllighet, volym och ungdomliga utseende, men produktionen minskar med åldern. Genom att återskapa kollagenproduktionen bygger behandlingen succesivt upp volym och jämnar ut huden.

De aktiva komponenterna i behandlingen är biokompatibelt och nedbrytbart, vilket innebär att det absorberas naturligt av kroppen och inte stannar kvar permanent.

Inför behandling:

Läs informationsbladet som du erhåller från kliniken.

Efter behandling:

Undvik träning de första 48 timmarna efter din behandling.

På Nordiska Kliniken arbetar erfarna hudläkare specialiserade inom dermatologi för högkvalitativ medicinsk och estetisk hudvård.