Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Acneärr

Behandla dina acneärr med marknadens senaste fraktionerade laser. Vår SmaXel Co2 behandlar mer djupgående acneärr och ger ett långvarigt resultat.

Behandla acneärr med fraktionerad laser

Många människor lider av acneärr. Acneärr kan vara särskilt besvärande i ansiktet, men även på övre delen av ryggen. Ärren kan ha olika utseende och vara olika djupa. Acneärr kan förbättras, även om man inte kan bli av med acneärren till 100 procent.

Fraktionerad laser är den mest effektiva och kraftfulla behandlingen av acneärr, såväl i ansiktet som på ryggen. Behandling av acneärr med fraktionerad laser ger goda resultat på ett säkert sätt.

Goda resultat med SmaXel Co2 laser

Nordiska Kliniken behandlar acneärr med marknadens bästa lasermaskin, SmaXel Co2. SmaXel Co2 är en fraktionell laser som skjuter laserstrålarna djupt ner i huden och bildar mikroskopiska hål, vilket stimulerar den naturliga läkningsprocessen och tillväxten av ny vävnad. Varje hål stimulerar ny kollagenbildning och förnyelse av huden, vilket resulterar i ett jämnare lager hud med mindre synliga acneärr.

Vår SmaXel Co2 behandlar, tack vare metoden med fraktionell laser, mer djupgående ärr med både bättre och mer långvarigt resultat än med exempelvis en laserbehandling med erbiumbaserad laser.

SmaXel Co2 har en extra hög punktdensitet, vilket gör att den ger ett långsiktigt och fullgott resultat på en kortare behandlingstid än andra maskiner för kirurgisk laser. Allt som allt ett utmärkt resultat med endast en kort och skonsam behandling.

Vem kan behandlas?

Alla som har acneärr kan behandlas med SmaXel Co2, oavsett vilken typ av acneärr man har. Viktigt är dock att acnen har läkt färdigt (dvs. att man ej har aktiv acne), i minst ett år innan behandling med fraktionerad laser. Tänk på att du bör inte vara solbränd eller ha använt brun-utan-sol (BUS) på minst två veckor innan behandlingen.

En del har gropiga acneärr och andra har ärr efter bölder. Behandlingen av acneärr med fraktionerad laser kan även kombineras med injektion av filler, om patienten lider av gropiga acneärr (fördjupningar). Fillers lyfter fördjupningen, vilket gör att den jämnas till och huden får en jämnare yta. Om man har mindre framträdande acneärr kan även t.ex. kemisk peeling vara ett alternativ.

Om acnen är aktiv kan man däremot behandlas med vår andra nya laser, Q-terra Q10, som utförs av våra hudterapeuter.

Efter behandlingen

Vår lightbehandling av acneärr kan ge svullnad och rodnad efter behandling. Hur många behandlingar som behövs är svårt att säga och beror på ärrens karaktär, svårighetsgrad och din hudtyp, men vanligt är ca. 3-5 behandlingar.

Det är även viktigt att vårda huden med bra krämer. Våra hudterapeuter kan rekommendera bra produkter för just din hud, t.ex. från IMAGE Skincare,  Neostrata eller Exuviance.

Alternativa behandlingar