Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Åderbråck

Borttagning av åderbråck, åderkärl och åderspindlar är ett relativt vanligt ingrepp. För vissa finns det estetiska skäl till att man vill ta bort dem, andra har funktionella eller medicinska besvär, som tunga ben, smärta, eksem, klåda eller i allvarliga fall öppna sår. Dessa besvär kan med tiden bli värre om man inte gör något åt dem.

Oavsett vilka skäl man har finns det bra och säkra metoder för att åtgärda förekomsten av oönskade åderbråck. Nordiska Kliniken använder skleroterapi för at behandla åderbråck – en injektionsbehandling där ett kärlretande ämne injiceras i bråcket, vilket får venen att dra ihop sig och skrumpna.

Behandla åderbråck i Stockholm

På Nordiska Kliniken kan du behandla ådernät och åderbråck i Stockholm. Vår personal som utför behandlingen är erfarna hudläkare, specialistsjuksköterskor och hudterapeuter med spetskompetens av borttagning av åderbråck och ådernät. Vi har moderna lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda våra patienter en trygg och bekväm klinikvistelse med förstklassiga operationssalar och behandlingsrum. Du blir väl omhändertagen och vi är måna om att du som patient skall känna dig trygg och nöjd med både bemötande och behandlingsresultat.

Vilka sorts åderbråck kan vi behandla?

Åderbråcksbesvär kan ha många namn, tex. varicer, ådernät eller kärlspindlar, och de kan sitta på både lårens och underbenens fram-eller baksida. Det kan därför vara svårt att veta vilken typ av åderbråck man har.

Ådernät

Ådernät är ett vanligt hudproblem som orsakas av dilaterade (utvidgade) ytliga blodkärl. Ådernät är vanligtvis röda, blå eller lila i färgen och bildar ofta ett nätliknande mönster på huden, särskilt på benen och i ansiktet. Skleroterapi är den vanligaste behandlingsmetoden av ådernät på benen och innebär att en kemisk lösning injiceras i de drabbade blodkärlen för att orsaka deras sammanfogning och försvinnande. Vid behandling i ansikte rekommenderas antingen IPL eller Fotona. Det är viktigt att notera att ådernät kan uppstå igen efter behandling och att förebyggande åtgärder, såsom att upprätthålla en hälsosam livsstil och undvika att stå eller sitta still under långa perioder, kan hjälpa till att minska risken för att utveckla ådernät igen.

Behandlingsmetoder

Skleroterapi – en injektionsbehandling

Skleroterapi är en injektionsbehandling som innebär att man sprutar in ett kärlretande ämne i små ådernät som irriterar blodkärlets vägg och minskar eller eliminerar blodflödet genom det drabbade blodkärlet. Det gör slutligen att venen drar ihop sig och skrumpnar. Under skleroterapi använder man sig av en mycket fin nål och venen bleknar och försvinner. Metoden används främst för behandling av ådernät, men kan även användas för behandling av mindre åderbråck. Skleroterapi är en snabb behandling som tar mellan 15-45 minuter, beroende på omfattning och hur många ådernät/åderbråck som ska behandlas.

Skleroterapi är en snabb behandling som kan ta cirka 15-45 minuter, beroende på hur många åderbråck som ska behandlas. Resultaten av skleroterapi varierar från person till person, men de flesta patienter upplever en märkbar minskning av synliga kärl inom några veckor efter behandlingen.

Lokal extirpation

Lokal extirpation är en behandling som kan fungera som ett komplement till skleroterapi. Den innebär att man, med mycket små snitt och ett virknålsliknande instrument, tar bort synliga åderbråck. Observera att behandlingsmetoden inte erbjuds på Nordiska kliniken.

Hur fungerar det?

Vanliga frågor

Hitta rätt behandling genom att välja område