Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Åderbråck

Borttagning av åderbråck, åderkärl och åderspindlar är ett relativt vanligt ingrepp. För vissa finns det estetiska skäl till att man vill ta bort dem, andra har funktionella eller medicinska besvär, som tunga ben, smärta, eksem, klåda eller i allvarliga fall öppna sår. Dessa besvär kan med tiden bli värre om man inte gör något åt dem.

Oavsett vilka skäl man har finns det bra och säkra metoder för att åtgärda förekomsten av oönskade åderbråck. Nordiska Kliniken använder den senaste tekniken för åderbråcksborttagning, VNUS radiofrekvens, som är kliniskt bevisad att vara effektivast på marknaden. Metoden ger ett bättre resultat och en snabbare återhämtning efter operation, jämfört med traditionell behandling som t.ex. stripping och laserbehandling. VNUS RF-behandlingen ger utmärkta långtidsresultat och är estetiskt tilltalande för patienten. Ingreppet görs i lokalbedövning och är ett enkelt och modernt sätt att behandla åderbråck.

Våra läkare som utför behandlingen är erfarna kärl- och thoraxkirurger, specialutbildade inom åderbråck. Vi har moderna lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda våra patienter en trygg och bekväm klinikvistelse med förstklassiga operationssalar och behandlingsrum. Du blir väl omhändertagen och vi är måna om att du som patient skall känna dig trygg och nöjd med både bemötande och behandlingsresultat.

Läs mer

Vilka sorts åderbråck kan vi behandla?

Åderbråcksbesvär kan ha många namn, tex. varicer, ådernät eller kärlspindlar, och de kan sitta på både lårens och underbenens fram-eller baksida. Det kan därför vara svårt att veta vilken typ av åderbråck man har. Vi kan alla varianter av åderbråck och efter en ultraljuds- och läkarundersökning kan vi rekommendera den metod som är bäst lämpad för just dig och dina besvär.

VNUS radiofrekvensbehandling

Detta är den mest moderna metoden för att behandla åderbråck, och Nordiska Klinikens referensmetod. En liten kateter förs upp i venen och med radiofrekvens bränns kärlet från insidan. Man behandlar hela vensegment åt gången vilket är en fördel. Ingreppet görs i lokalbedövning och gör inte ont. Metoden är mycket effektiv och tar ca 30-45 minuter. Man är vaken hela tiden och kan lämna kliniken en timme efter ingreppet.

VNUS radiofrekvensbehandling har flera fördelar jämfört med andra metoder. Den är minimalt invasiv, vilket ger diskretare ärr då endast ett litet snitt görs i huden. De kliniska resultaten är utmärkta, och metoden ger också mindre smärta efter ingreppet och medför en kortare konvalescens.

Vid ditt första besök får du träffa din kirurg och berätta om dina besvär och om dina önskemål. Dina ben blir undersökta och vi utför också alltid en ultraljudsundersökning. Ultraljud är helt smärtfritt och görs för att kartlägga dina vener och för att ge kirurgen den information han eller hon behöver för att kunna erbjuda rätt sorts behandling. Du kan boka en tid för behandling i samband med konsultationen, eller vid ett senare tillfälle om du behöver mer tid för att ta ett beslut. Efteråt ingreppet gör vi en uppföljande undersökning och säkerställer att du är nöjd med resultatet.

Hur fungerar det?

Vanliga frågor

Andra behandlingsmetoder

Strippling

Kirurgiskt ingrepp där man gör ett snitt i ljumsken och strax under knät, och för ner en sond genom venen. Sonden och venen tas sedan ut. Ingreppet kan göras i lokalbedövning eller i narkos. Strippling var tidigare den bästa metoden för åderbråcksborttagning, innan mer modern teknik utvecklades. Läs gärna om VNUS Radiofrekvensbehandling. Ibland kan stripping bli aktuellt om anatomin inte möjliggör VNUS RF.

Lokal extirpation

Med mycket små snitt och ett virknålsliknande instrument tar man bort synliga åderbråck. Denna metod används ofta som komplettering till alla andra metoder för att göra hela behandlingen komplett, d.v.s att ta bort samtliga synliga åderbråck.

Injektionsbehandling

Injektionsbehandling (Skleroterapi) innebär att man sprutar in ett kärlretande ämne i små åderbråck som gör att venen drar ihop sig och skrumpnar. Man använder sig av en mycket fin nål och venen bleknar och försvinner. I rätt situation och i rätta händer har metoden gott resultat, även om risken finns att man måste upprepa behandlingen.

Läs mer

Hitta rätt behandling genom att välja område